sâmbătă, 8 martie 2014

Tartă cu ciocolată

Vă doresc să aveți o primăvară frumoasă, la fel ca vremea de afară!


Apăi cui nu îi place ciocolata? Multă să fie și tot nu e de-ajuns!

Grad de dificultate: minor
Timo de pregătire: o oră

Avem nevoie de:

BLAT
  • 200 grame făină albă;
  • 1 ou întreg;
  • 100 grame unt rece;
  • 1 lingură zahăr.
GANACHE CIOCOLATĂ
  • 1 cutie smântână lichidă pentru gătit Dorna (200ml);
  • 2 linguri zahăr;
  • o tabletă Milka cu lapte;
  • o tabletă ciocolată neagră 70%-80% cacao;
  • 1 baton vanilie;
  • opțional lichior de mentă/portocale/amaretto.
Pasul 1: Pregătim aluatul. Amestecăm rapid toate ingredientele până se obține un aluat nisipos, dar cu care se poate lucra. Dacă este prea sfărâmicios, se adaugă o lingură de apă rece. Ideea este ca untul rece să nu ne toapească de la căldura mâinilor. După ce am obținut o masă compactă de aluat, se dă la rece 30 minute împreună cu tava de tartă în care vom coace aluatul.


Pasul 2: Întindem aluatul repede în tavă, îl înțepăm bine și urmează coacerea OARBĂ. Adică, peste aluat punem un strat generos de boabe de fasole crude sau de bile de ceramica ce vor împiedica aluatul să se umfle și să crească. Coacem cam 15-20 minute la 180 grade. Apoi, scoatem fasolea și mai coacem cam 10 minute. Lăsăm la răcit aluatul în tavă!


Pasul 3: Preparăm ganachul: într-o oală punem smântâna la foc mic și adăugăm ciocolata și semințele din batonul de vanilie. Lăsăm să fiarbă încet până se îngroașă. Apoi turnăm peste blat.


Sper că salivați! S-aveți poftă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu