joi, 9 ianuarie 2014

Mic dejun cu OU și BACON

Apăi știm cu toții că e cea mai importantă masă din zi! Vă dau o idee gustoasă pentru mâine dimineață.


Grad de dificultate: oligofren
Timp de pregătire: 10 minute

Avem nevoie de:

  • un dovlecel de mici dimensiuni;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri smântână;
  • bacon;
  • 1 chiflă;
  • ulei de măsline.
Pasul 1: Într-o tigaie non-aderentă se pune o lingură de ulei și feliile subțiri de dovlecel. Se asezonează cu sare, se dă focul la maxim și se pune capacul. Se prăjesc 2 minute și se scot pe un șervețel absorbant. Apoi se aruncă feliuțele de bacon și se prăjesc pentru 2-3 minute, depinde cât de crocante vă plac.


Pasul 2: În aceeași tigaie se sparg 2 ouă bătute, se asezonează cu sare, piper, oregano și se amestecă. Când încep să se transforme în omletă, se adaugă 2 linguri de smântână, se mai lasă 2 minute și se oprește focul.


Apoi pe o chiflă se pune omleta, dovlecelul și baconul! 

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu