sâmbătă, 28 decembrie 2013

La mulți ani!!! Tort aperitiv REVELION


Am încercat împreună cu mama o rețetă pentru petrecerea de Revelion cu care să vă mândriți și voi! E o petrecere specială chiar dacă e acasă, la restaurant, la cabană sau în centru atât timp cât îi aveți pe cei dragi lângă voi! Reflectați cu stomacul plin la anul ce a trecut, faceți-vă planuri, iubiți, râdeți. Urmează un 2014 mai bun, mai plin de belșug. Totul e să credem!

Rețeta sună cam așa:

BLAT:

  • 300 grame făină albă;
  • 50 grame măsline verzi fără sâmburi;
  • 1 linguriță boia (eu am pus iute, afumată);
  • 1 linguriță cimbru;
  • 1 linguriță rozmarin;
  • 1 cățel de usturoi ras;
  • 30 grame drojdie;
  • aprox. 200 ml apă;
  • 1 linguriță miere;
  • 4 linguri ulei de măsline;
  • 1 linguriță sare.
Se amestecă toate ingredientele de mai sus și se lasă la dospit pentru o oră. Atenție! Dacă aluatul e prea moale se mai adaugă făină până se desprinde de pe mâini. Dacă aluatul e prea tare, se mai adaugă apă.


După ce a dospit se pune într-o formă rotundă de tort și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la 200 grade. Se înțeapă cu scobitoarea și dacă iese curată, fără urme de aluat, înseamnă că e copt. 
Se lasă cam o oră la răcit și apoi se taie pe lat în două bucăți egale. 

CREMĂ:
  • 200 grame unt;
  • 500 grame brânză feta;
  • 100 grame cașcaval ras fin;
  • o pișcătură piper alb.
Se amestecă toate ingredientele și se pun 2 linguri de cremă peste prima bucată de blat. Se întinde uniform.


Se acoperă cu 5-6 bucăți de șuncă de care vă place. Eu am pus Sisi.


Se pune a doua bucată de blat deasupra si se acoperă tot tortul și deasupra și pe lateral cu cremă.
Apoi se taie jumătăți de felii de salam de diferite feluri (cu piper, cu boia, de sibiu) si se ornează după bunul plac. 


S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu