joi, 10 octombrie 2013

Chifteluțe de dovleac cu brânză

Noh că tăt îi sezonul de ludaie aka dovleac, vă propun niște chifteluțe buuune!


Timp de pregătire: 30 min
Grad de dificultate: alunecos

Avem nevoie de:
  • 1 kg dovlecel verde;
  • 1 morcov;
  • 150g brânză tare;
  • 3 ouă;
  • busuioc, cimbru;
  • 2 linguri făină;
  • 4 linguri pesmet;
  • ulei, piper alb, sare.
Pasul 1: Se rade pe răzătoarea mică dovlecelul spălat și morcovul! Dacă dovleacul are semințe, acestea se scot și se aruncă! Se strânge bine în mâini pentru a ieși apa și se mai lasă 10 minute la scurs după care se repetă operațiunea! Se rade și brânza pe răzătoarea mică!

Pasul 2: Se amestecă dovlecelul ras și stors cu morcovul, brânza, ouăle, busuiocul, cimbrul, făina, pesmetul, o lingură de ulei, piper și sare! Se obține o compoziție ce se poate modela. Atenție! Dacă e prea umedă, se mai adaugă pesmet sau făină!

Pasul 3: Se prăjesc într-o tigaie cu ulei foarte bine încins, până se rumenesc și nu se descompun! Se scot pe un șervețel de bucătărie!


Sunt demențiale atât calde cât și reci!

S-aveți poftă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu