Home Made Pizza

Tot mai bună e când e făcută în casă. Pizzaaaaa! Plus că miroase toată casa a ceva special. Și buuuuun.


E puțin de lucru, dar trebuie să trecem și la ,,school level”. Plus că un aluat necesită muuuultă forță la frământare, rezultând mușchi. Hahaha.

Facem 2 feluri: o pizza cu pesto și chorizo(A), iar cealaltă vegetariană/de post(B)

Timp de pregătire: 1 oră și ceva
Grad de dificultate: olecuțî mai greu

Avem nevoie de:

ALUAT-350 grame făină albă, 1 linguriță sare, 4 linguri ulei de măsline, drojdie proaspătă de mărimea unei                  nuci, 230ml apă călduță sau lapte, o lingură miere.

ORNAMENT COMESTIBIL- A: pesto, 1 chorizo, cașcaval
                                                 B: pastă tomate, roșii, dovlecel, ciuperci, măsline, busuioc

Să purcedem!

Pasul 1: Pregătirea aluatului-într-un vas se pune făina. Se formează în centru un crater unde se adaugă drojdia, sarea, mierea și apa călduță!!!NU fierbinte!!!


Pasul 2: Se lasă cam 10 minute până ce acel crater se umple de drojdia care crește. După cele 10 minute se frământă până se obține un aluat care se desprinde ușor de pe mâini. Pot exista două situații: fie se obține un aluat sfărâmicios ca nisipul și se adaugă mici cantități de apă, fie se obține un aluat umed care se prinde de mâini, atunci se adaugă treptat făină până aluatul se desprinde ușor.


Pasul 3: Se unge cu o lingură de ulei, se acoperă cu un prosop uscat și se lasă la căldurică cam 40 minute pentru a crește. Până atunci pregătim sosul pesto pentru prima pizza.

PESTO: se pun în blender 1 mână busuioc verde, 1 mână pătrunjel, 5 linguri ulei măsline, 50 grame                            parmezan raz.


Abracadabraaaa! Și a dublat volumul!


Pasul 4: Se împarte aluatul în 2. Se întinde cu sucitorul pe masa de lucru presărată cu făină până ajunge la dimensiunea tăvii pentru pizza. Se unge tava cu o lingură ulei de măsline și se așează ingredientele deasupra.

Pentru pizza A: aluat, pesto, cașcaval, chorizo

Pentru pizza B: aluat, pastă tomate, legume, busuioc

Pasul 5: Se dau la copt în cuptorul încins cam 20-30 minute până se rumenesc!

Se servesc calde. Vă rog nu puneți blasfemia aceea de ketchup peste așa bunătate.


S-aveți poftă!

Comentarii