marți, 2 iulie 2013

Salată de vară cu grătar de vită

După atâtea greutăți, merge și o salată ușoară și pe repede înainte!


Despre vită se poate vorbi mult. Ideea este că pentru gătit, vita trebuie să fie neapărat vițel tânăr pentru că altfel, o să obținem o talpă în locul fragedului grătar! Este o carne mai dificil de gătit, dar nu imposibil.

Timp de pregătire: 10 minute
Grad de dificultate: preșcolar

Avem nevoie de:

  • 2 felii subțiri de vițel;
  • o roșie mare;
  • un fir ceapă verde;
  • jumătate legătură pătrunjel;
  • jumătate salată verde;
  • oțet de mere;
  • o mână semințe crude de floarea soarelui;
  • 100 grame brânză tare;
  • sare, piper.
Pasul 1: Carnea se pune pe grătarul încins, doar cu piper, FĂRĂ SARE. Sarea scote sucurile din carne și o întărește. Se ține cam 2-3 minute pe fiecare parte, fără a se rumeni foarte tare, deoarece se face beton!


Se scoate carnea, se sărează și se ține la cald!


Pasul 2: Se taie roșia felii subțiri, la fel si celelalte legume. Se taie carnea fâșii lungi și subțiri. Se amestecă toate. Se asezonează salata cu sare, piper, oțet de mere. Adăugăm brânza și semințele!


Hai că-i simplu!

S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu