vineri, 12 iulie 2013

Pulpe de pui cu vin și Couscous/Cușcuș


Cușcușul e o alternativă sănătoasă și hrănitoare, iar gustul e demențial dacă îl știi asezona! Sunt niște bobițe făcute din grâu dur, fierte și uscate! Se pot servi și cu legume, carne, în salată.

Timp de pregătire: 25 minute
Grad de dificultate: easy

Avem nevoie de:

  • 1/2 cană Cușcuș( se găsește la magazinele naturiste, Auchan)
  • 500 grame pulpe pui dezosate;
  • 1 lingură ulei;
  • 100 ml vin roșu;
  • sare, piper, chimen, busuioc.
Pasul 1: Se pune cușcușul într-o farfurie cu o cantitate egală de apă fiartă și se acoperă. Se lasă să se umfle circa 10-15 minute! În acest timp pregătim puiul.


Pasul 2: Pulpele de pui se spală și se taie cuburi. Se pun într-o tigaie anti-aderentă cu o lingură ulei, vin, , chimen, busuioc, piper, la foc mediu spre mare. Se acoperă și din când în când se amestecă. Vor fi gata relativ rapid, 15-20 minute! La final se adaugă sare după gust!


Cușcușul are deja sare adăugată. După 15 minute el se va umfla și va fi numai bun de servit! Se pune în farfurie alături de pui și o lingură de iaurt! Se stropește cu ulei de măsline!

S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu