vineri, 14 iunie 2013

Escalop de porc cu ciuperci și ghimbir

Învățând la endodonție, m-a apucat foamea. Dar pofta era de ceva bun, mai high class. Puteți vedea ce a ieșit:

Timp de pregătire: 60 minute=1 oră= 3600 secunde
Grad de dificultate: preșcolar

Avem nevoie de:
  • 8 bucăți medii de carne de porc sau pui, feliate cam de 2 cm grosime;
  • 500 grame ciuperci proaspete;
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras;
  • 3 linguri făină;
  • 2 linguri smântână;
  • apă fierbinte;
  • 50 ml ulei;
  • 100 ml vin alb;
  • sare, piper, tarhon, rozmarin.
Pasul 1: Carnea se va bate puțin dacă nu a fost cuminte, adică e mai groasă, se piperează și se dă prin făină pe ambele fețe.


Pasul 2: Se încing 50 ml ulei și se prăjește carnea la foc mediu spre mare cam 2 minute pe fiecare parte. Se scoate și se pune deoparte:


Pasul 3: Am avut un ajutor de nădejde care a tăiat ciupercile, secțiune longitudinală de 1 cm. Mulțumiri Andrei!


Pasul 4: Într-o tigaie antiaderentă se pune carnea care a stat acoperită, ciupercile, vinul, ghimbirul, tarhon, rozmarin, piper și se acoperă cu apă fierbinte. E necesară apă fierbinte și nu rece pentru a nu întări carnea. Se dă la foc mare cam 30 minute, până scade.


La final se adaugă smântâna, se mai lasă 5 minute și se adaugă sare, după gust. Nu mult, că strică! Se servește cu salată, piure, orez, paste, bulgur etc! Ce vrea stomacul, aia faceți ca și garnitură!

S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu