vineri, 7 iunie 2013

Clătite americane/Pancakes cu mascarpone

Sesiune? Atunci să fie glucideeee.


Timp de pregătire: 30 minute
Grad de dificultate: În viață nu e totul așa ușor!

Pentru impresionarea jumătății, avem nevoie de:

  • 150 grame făină albă (ca zăpada);
  • 250 ml lapte;
  • 2 ouă;
  • 4 linguri zahăr;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • coaja rasă de la o lămâie;
  • 2 linguri unt topit;
  • un praf de sare;
  • 1 plic praf de copt.


Se pun într-un castron ingredientele în următoarea succesiune de idei: ouă, zahăr, sare, lapte, unt, coajă. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina. Peste, praful de copt cu un strop de zeamă de lămâie pentru a-l activa. Se omogenizează cu telul pentru a nu forma gogoloașe. Trebuie să rezulte o compoziție nici fluidă, nici solidă. Ca și cimentul pentru fixarea RPF.

Se pune pe foc o tigaie antiaderentă, se încintă bine și se dă focul la mediu spre mic. Se pune cam jumătate de polonic în centrul tigăii, iar aluatul își va da singur formă de clătită. Ce fancy =))


Când începe să se îmbolnăvească, făcând niște bube, se întoarce cu o paletă, gentil și grațios, pe fața cealaltă. Se mai lasă 2 minute maxim și se trimite la dormit pe o farfurie. Se procedează la fel și cu restul aluatului, obținând cam 8-10 clătite.



Se face crema din :
  • o cutie mascarpone 200 grame;
  • 1 baton dublu Snickers care se taie mărunt;
  • 3 lingurițe miere;
  • 6 frunze mentă.

Apoi se asamblează după chef!


S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu