marți, 11 iunie 2013

Căpșuni cu whiskey


E un fel de sos/desert/struțo-cămilă care transformă o banală felie de cozonac sau vreun chec uitat prin frigider! Poate fi pus și pe înghețată.

Timp de pregătire: 6 minute
Grad de dificultate: nimic mai simplu!

Ingrediente:

  • 400 grame căpșuni spălate și tăiate codițele și înjumătățite pe lung;
  • 100 grame zahăr;
  • 4 linguri whiskey.
Într-o tigaie neaderentă se pune zahărul și se lasă la foc mediu. După 2 minute, dinspre margini o să înceapă să se caramelizeze. NU amestecați!


Se lasă mai 30-45 secunde și se adaugă căpșunile. 


Apoi whiskey-ul!


Se poate flamba pentru impresionarea spectatorului! Flambarea se face cu grijă, cu telefonul pompierilor lângă aragaz, astfel: se înclină tigaia spre flacăra aragazului până se aprinde (nu bucătăria).


Se mai lasă 4-5 minute în care se amestecă des. Se servește caldă peste ce vreți voi. E bună și rece. Parol!


S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu