Primavera SOUP





De ce ador primăvara? Dovada:

E un adevărat festin să umbli printre tarabele tixite de hipercromie și contrast după care se ascund puținii țărani care mai cultivă soiuri autohtone. Astfel, roșia de plastic MADE IN CHINA și cartoful olandez sunt înlocuiți până la iarnă de legume neaoșe cu gust și personalitate!

Timp de pregătire: 30 minute
Grad de dificultate: ultra ușor

Avem nevoie de:
  • 0,5 kg fasole verde;
  • 4 morcovi medii;
  • 1 legătură ceapă verde;
  • 1 roșie;
  • 1 păstârnac;
  • 8 cartofi noi mici;
  • 1 legătură mărar;
  • sucul de la o lămâie;
  • 3 l apă;
  • sare, piper, ulei.
Pasul 1: Se pune apa la fiert împreună cu 2 lingurițe de sare. Se spală toate legumele de mai sus sub jet de apă rece. Se toacă cuburi morcovul, păstârnacul, ceapa, roșia și se pun la călit cu 5 linguri ulei aproximativ 5 minute la foc mediu.

Pasul 2: Cartofii se taie cuburi iar fasolea verde de taie în 2 bucăți egale și se adaugă în apa care clocotește.
Pasul 3: Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă restul legumelor călite și se mai lasă la fiert 15 minute. Se ia de pe foc, se pune sucul de lămâie și mărarul tocat! Dacă vă place, se poate pune și o lingură de smântână!

S-aveți poftă!

Comentarii