Ou scobit


E sâmbătă. E ora 9 sau 10. Sau 11. Soarele comentează că e cam târziu. Nu contează. Mirosul de cafea și de omletă trezește instant simțirile. Da... ador micul dejun luat în tihnă, acasă, cu persoana iubită. Fără ceas. fără discuții. Așa că vă propun o metodă altfel de a prepara oul. (dacă aș putea, aș mânca zilnic ouă de la găini crescute în curte și nu în spatele supermarketului)

Timp de pregătire: 5 minute
Grad de dificultate: puf

Avem nevoie de:

  • 1 ou;
  • 1 felie de pâine;
  • sare și piper.
Pasul 1: Se scoate miezul din felia de pâine și se pune într-o tigaie antiaderentă încinsă cu o lingură de ulei. Nu are importanță ce ulei. Isteria uleiului de măsline nu se aplică la prăjit, deoarece la temperaturi înalte se degradează și își pierde proprietățile!




Pasul 2: Se sparge oul în pâinea scobită, se adaugă sare și piper și se dă focul la mediu spre mic. Se pune capacul și se lasă 3-4 minute, apoi se întoarce felia de pâine cu tot cu ou și se mai lasă la foc mic încă 2 minute. 
Se servește cu brânză, roșii, șuncă, ardei etc.


Mă întorc la protetică!

S-aveți poftă! Maaare!

Comentarii

  1. Mi-ar prinde si mie bine un mic dejun ca asta...delicious...nu vii sa-mi faci unul k sunt la lucru...am si bucatarie...no problem:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e mai simpla livrarea la domiciliu? =)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu